Werkwijzen


Het doel van Praktijk Holistica is om met een holistische werkwijzen klachten en problematiek te beheren en eventueel te overwinnen. Daarom is elke behandelingsplan uniek en specifiek ontworpen voor jou.
Praktijk Holistica Werkwijzen

Het doel van Praktijk Holistica is om met een holistische werkwijzen klachten en problematiek te beheren en eventueel te overwinnen. Daarom is elke behandelingsplan uniek en specifiek ontworpen voor jou. Een behandelingsplan kunt iets meer op de korte termijn gefocust zijn bijvoorbeeld stoppen met roken, of cognitieve hypnotherapie voor pijnbestrijding waar een specifiek probleem wordt behandeld, of het kan een meer lange termijn en gedetailleerde traject zijn waar meer complexe klachten zoals depressie, angst en trauma die op een holistische wijzen worden behandeld door bijvoorbeeld transpersoonlijke therapie en regressietherapie met het oog om op de lange termijn verlichting en welzijn te bewerkstellig.  Daarnaast bieden we reiki behandelingen om energie centra te balanceren, alsook aura zuivering en energetische homeostase te bewerkstelligen.

 

Om je op het beste manier te helpen is het eerst stap een intakegesprek waar wij jouw klachten en motivaties bespreken.  Daarnaast is er ook een korte uitleg over de type behandelingen als complimenterende, aanvullende en ondersteunende therapieprotocollen en hoe ze je op een dagelijkse basis kunnen helpen. Naar aanleiding van dit gesprek wordt er in overleg met je, een traject gepland. Hier wordt de meeste “werk” gedaan alsook alle voorbereiding voor de daadwerkelijke behandeling sessies.

 

De daaropvolgende gepland sessies worden op een individuele basis gehanteerd.  In het algemeen kan je verwachten dat we evalueren wat er is veranderd en wat is hetzelfde gebleven van behandeling tot behandeling. Wat gaat goed en wat kunt verbeteren? Is er ander dingen die na voren hebben gekomen of andere factoren die ook een rol speelt bij de klacht? Afhankelijk van de klacht(en) en omdat de menselijke psyché, ervaringen en klachten een rijk en gecompliceerde landschap met ontelbare nuances is, gebeurt het vaak dat het behandelingsplan aangepast moeten worden.  Misschien vinden we dat je minder behandelingen nodig hebt, of dat de aard van je klachten hebt veranderen en een ander vorm van therapie meer gepast zijn.

 

Kortom, elke behandelingsplan is gericht op jou, jouw specifieke klachten, behoeftes en omstandigheden waardoor je in controle bent van je eigen reis naar verlichting, welzijn en genezing.