Werkwijze cranio sacraal

Wanneer heb je baat bij een behandeling? Dat lees je in onderstaande categorieën. Het kan zijn dat je met een fysieke klacht komt, maar ik kijk ook altijd naar de onderliggende bewuste of onbewuste gedachte achter de fysieke pijn.

Cranio sacraal volwassenen

Je komt met of zonder klachten. Ik hoef vantevoren niets te weten. Als je op de behandeltafel ligt voel ik, door mijn heldervoelendheid, waar je lichaam aandacht vraagt. Daar gaan mijn handen door aantrekkingskracht naartoe en kan de ondersteuning middels cranio sacraal werk plaatsvinden. Het kan iets kleins zijn wat direct oplost. Als het meer is, dan kunnen we in overleg een vervolg bespreken. Vaak zijn we ons niet bewust van onze blokkades en kan het zijn dat we ver terug moeten gaan om het gekwetste kind in ons aandacht te geven.

Cranio sacraal kinderen

Ter ondersteuning van het levenspad van  je baby of kind maak ik gebruik van cranio sacraal technieken op een behandeltafel. Hierdoor ontspant het lichaam en kan ik voelen waar in het lichaam aandacht nodig is om verder te kunnen.  De aanraking is altijd zacht en het lichaam bepaalt wat er gebeurt omdat het lichaam weet wat er nodig is. Mijn innerlijk weten leidt mijn handen door aantrekkingskracht (magnetisme) naar de plaats waar de ondersteuning op dat moment nodig is. Mijn doel is om kinderen bedding te bieden om bij zichzelf te blijven.

Vooraf krijg je een intakeformulier met vragen over de geboorte van je baby of kind en eerste levensjaren. Aan de hand van de antwoorden stem ik mij af op de behoefte van je baby of kind. Bij aanvang bespreken we de vragen en behoeften en kijk ik naar de binding tussen jou en je baby of kind.

Cranio sacraal zwangere vrouwen

Meestal gaat een zwangerschap heel natuurlijk. Dan is het fijn om gedurende de zwangerschap het bekkengebied waarin je kindje groeit zacht te houden. Tegen de tijd dat je kind geboren gaat worden en de laatste loodjes misschien zwaarder worden is een soepel bekkengebied een goede voorbereiding op de geboorte. Mochten er wel complicaties optreden tijdens de zwangerschap dan kunnen we samen kijken welke technieken jouw lichaam kan ondersteunen zodat je goed voorbereid wordt op een mooie geboorte voor jou en je ongeboren kind.