Hulp bij dyslexie met de RGM methode

RGM pilot op de vrije school de Zonnewende is volbracht. Binnenkort volgen de DMT toetsen en de evaluaties. Dan volgt daarna de uitkomst van de pilot.

Voor wie: kinderen die moeite hebben met leren of concentreren. Als  er sprake is van concentratieproblemen op school of kenmerken van dyslexie, ADHD of autisme

Wat is het: RGM is de afkorting van de Ronnie Gardener Methode. Deze  man heeft een speelse methode ontwikkeld om bij jong en oud de hersenen te trainen voor meer balans tussen de linker- en rechterhersenhelft in de dagelijkse praktijk.

’Ik noem het hersengymnastiek. Een uurtje spelen per week en je concentratie gaat vanzelf omhoog. Het is een speelse methode want het gaat op de muziek die de kinderen leuk vinden en je moet je lichaam bewegen door een reeks afbeeldingen op het scherm uit te voeren. Alle zintuigen worden tegelijkertijd aangespoord en activeert daarmee beiden hersenhelften. Door de hoge concentratie die het vereist en het maken van vergissingen beleef je ook nog eens veel plezier tijdens de hersengymnastiek les’.

Waar: een reeks van 10 lessen op de vrije school de Zonnewende. Elke maandag van 14:45 – 15:45 uur

  • Eerste les maandag 24 september, laatste les op 3 december (in de herfstvakantie geen les)
  • Er zijn aan deze reeks lessen geen kosten verbonden aangezien het een pilot betreft.
  • Er zijn 13 kinderen gestart
  • Het inhalen van lessen is niet mogelijk