Hypnose is Effectiever en Goedkoper dan Traditionele Psychologische Therapieën


Hypnose is effectiever en goedkoper dan traditionele psychologische therapieën

Psychologie is de studie van het menselijk gedrag en psychotherapie is een overkoepelende term voor de vele verschillende manieren om mensen te helpen met hun gedachten en emoties. Daarnaast val hypnotherapie ook in deze categorie.  

 

Er zijn een aantal onderzoeken gedaan om de effectiviteit van een verscheidenheid therapieën met elkaar te vergelijken.  Vanuit het onderzoek blikt het dat hypnotherapie net zo, en soms méér effectief kunt zijn bij een groot verscheidenheid van geestelijke zowel als lichamelijke klachten. 


Therapie

Hoeveelheid

Behandelingen

Totale Kosten Effectiviteit
Psychotherapie 600

€ 6.000,00

38%
Cognitieve Gedragstherapie 22

€ 1.780,00

72%
Hypnotherapie 3 - 5

€ 240,00 - 350,00

93%

** Barrios, A.A. (MD) Psychotherapy, 7(1) (The Psychotherapy Journal of the American Psychiatric Association)

 


 

De Departement van Medicijnen bij de University Hospital of South Manchester heeft bevindt dat 80% van 250 patiënten met prikkelbaredarmsyndroom (PDS) voor wie medicijnen niet werken na hypnotherapie geheel genezen zijn.  Dit werd bereikt door het onderbewustzijn te gebruiken om het functioneren van de darmen te veranderen.  Daarnaast beweer Dr. Linda Edwards (M.D.)* dat hypnotherapie gunstig vergelijken met andere, meer traditionele vormen van therapie.  Deze bevindingen worden ondersteunen door een 3-jaar lange studie die gedaan is door Alfred A. Barrios (M.D.)** waar hij hypnotherapie met cognitieve gedragstherapie en psychotherapie vergeleken.  Zijn bevindingen is in de tabel hierboven te vinden.

 

 

Hypnotherapie heeft twee belangrijke voordelen ten opzichte van andere psychologische benaderingen:

 

»         Hypnotherapie handel rechtstreeks met het onderbewustzijn en,

»         Hypnotherapie is meestal veel sneller in het produceren van positieve veranderingen en resultaten

 

Een hypnotherapeut is in een unieke positie om daadwerkelijk en rechtstreeks om te kunnen gaan met het onderbewustzijn en op een manier die niemand anders kan. Een psychotherapeut kunt, maar (als een regel) duurt het veel langer omdat de onderbewustzijn allen maar door het bewustzijn aangesproken wordt. Een counselor of coach kunt ook, maar zal dat niet sneller dan een psychotherapeut. Een psychiater kunt, maar zelden zonder afhankelijkheid-creëren medicatie. Een psychoanalyticus kan, maar zal een aantal jaren duren om het effectief te doen.

 

Hypnotherapeuten en psychotherapeuten hebben een goed begrip van de manier waarop de psyché werkt en hebben ook een erkenning van hoe onnauwkeurig opvattingen over zichzelf kunnen zijn, hoe en wanneer zich zijn gevormd, en hoe het beperkend zich kunnen zijn. Echter, onze "troefkaart" van een hypnotherapeut licht in het vermogen om de “Bewustelijke Kritische Faculteit” te kunt omzeilen, waardoor er direct het probleem gewerkt kunt worden. Het geeft de hypnotherapeut een groot voordeel ten opzichte van zelfs de allerbeste van psychotherapeuten en begeleiders, omdat de enige manier waarop ze met het onderbewuste kunnen werken is via het bewustzijn.  Dit betekent dat de behandeling trager en complexer zullen zijn in vergelijking met die van hypnotherapie.

 

 * (Edwards L. (MD); ‘What is depression?’ DepressioNet: www.depresionet.com.au, cited Sept.7, 2006

** Barrios, A.A. (MD) Psychotherapy, 7(1) (The Psychotherapy Journal of the American Psychiatric Association)