Over Mij


Lieze Boshoff - Eigenaar/Transpersoonlijke- & Cognitieve Hypnotherapeut bij Praktijk Holistica

Ik ben Lieze Boshoff en ik ben passievol om op een holistische wijze iedereen te helpen om zij/haar volle potentiaal te bereiken en zo goed mogelijk te voelen op alle gebieden.  Omdat ik opgeleid ben in de meest geavanceerde hypnotherapie en cognitieve gedragstherapie technieken gebruik ik binnen Praktijk Holistica alleenlijk wetenschappelijk bewezen en goedgekeurde protocollen vanuit de neuropsychologie, cognitieve gedragstherapie, hypnotherapie en transpersoonlijke psychologie.  Daarnaast combineren ik deze met meer esoterische behandelingen zoals regressietherapie en reiki voor een holistische benadering tot gezondheid en welzijn op alle niveaus – lichamelijk, geestelijk en spiritueel.

 

Mijn verhaal begint in 1996 toen mijn moeder werd gediagnosticeerd met kanker.  Na een lange en harde strijd en 4 jaar van chemotherapie en bestraling, zei de oncologen aan haar dat ze nog maar een paar maanden heeft om te leven. Mijn moeder, een wetenschapper met een wil om te leven, ging op een ontdekkingsreis... een reis die haar leidde naar het rijk van de zogenaamde "alternatieve geneeskunde". Om een lang verhaal kort te maken; door haar focus te veranderen van een “kanker-gericht” behandelingsplan naar één die een aantal ondersteunende en holistische therapieën bevatten – een behandelingsplan die op de fysieke, emotionele en spirituele niveau gericht was – bloeide ze en ging snel in remissie.

 

Uiteraard ga ik met mijn moeder mee op deze reis van ontdekking en welzijn waardoor ik zien hoeveel baat ze niet alleen in een holistische benadering tot genezing en gezondheid vindt, maar ook hoe een belangrijke rol jouw percepties, denken en onderbewustzijn spelen tot een terugkeer naar volledige gezondheid en welzijn.  Daarom heb ik mij van jongs af gericht om een brede verscheidenheid van opleidingen die te doen hebben met een meerdere verschillende vormen van genezingstherapieën – van de meer traditionele neuropsychologie en cognitieve gedragstherapie, tot de meer esoterische vormen daarvan zoals transpersoonlijke therapie, parapsychologie en reiki.

 

Zo heb ik een Bachelors in Klinische Psychologie (University of Port Elizabeth/NMMU) en een master in Neuropsychologie (University of Edinburgh) gehaald. Daarnaast heb ik ook de onderdelen Diagnostiek en Interventie voor de Klinische Psychologie en Ontwikkelingsmodellen van de Nederlandse Klinische Psychologie Masters (Rijksuniversiteit Groningen) gedaan. Tevens ben ik ook als Master Hypnotherapeut, Reiki II Therapeut en Aroma- & Reflexologie therapeut opgeleid.

 

Nadat ik mijn studies heb voltooid, heb ik als promovendus en docent bij de Rijksuniversiteit Groningen gewerkt. Mijn onderzoek was gericht op het gebied van het bewustzijn, para- en transpersoonlijke psychologische modaliteiten, zinvolle synchroniciteit en schizofrenie. Hier voelde ik me dat ik me meer en meer aangetrokken voelde tot de “esoterische” aspecten van de psychologie. Maar, nog belangrijker, gedurende deze tijd herontdekte ik ook mijn eerste liefde - mensen daadwerkelijk te helpen om hun geestelijke, lichamelijke en spirituele klachten en problematiek te overwinnen door niet alleen gedragen, percepties en denken te herdefiniëren maar ook door in te werken op het onderbewustzijn, geestelijk, energetische en spirituele aspecten van het individu. Ik zeg herontdekt juist omdat ik voor deze redenen psychologie alsook energetische genezingstherapieën heb gestudeerd - zelfs als eerstejaars student, midden in het begin van mijn reis van kennis en ontdekking, wou ik mijn eigen holistische genezing en welzijn praktijk starten. Daarom heb ik besloten om mijn dromen en mijn hart te volgen, en dus werd Praktijk Holistica geboren.

 


Opleiding & Professionele Achtergrond


Kwalificaties


2016

Diagnostiek en Interventie voor de Klinische Psychologie & Ontwikkelingsmodellen

Rijksuniversiteit Groningen, Nederland

 

2012 – 2016              

PhD/Promovendus -  Onderzoek Transpersoonlijke & Parapsychologie

Rijksuniversiteit Groningen, Nederland

 

2010 – 2012              

PhD/Promovendus -  Onderzoek Neuropsychologie

Jacobs University, Duitsland

 

2008 – 2009              

MSc Human Cognitive Neuropsychology

University of Edinburgh, Verenigde Koningrijk

 

1998 – 2000/6          

Baccalaureus Psychologie

NMMU (voormalig UPE),  Zuid-Afrika

2016        

American Board of Hypnosis: Master Practitioner Hypnotherapy

Hypnose Praktijk Groningen, Nederland

 

 

2016

Positve and Negative Syndrome Scale (PANSS) voor Schizofrenie

 

Universitair Medisch Centrum Groningen, Nederland

 

2005

Reiki I & Reiki II

Usui Shiki Ryoho, Verenigde Koningrijk

 

 

1996 - 1997

Aromatherapy & Reflexology

School of Total Health, Zuid Afrika