Meditatie

Elke dinsdagochtend van 9.00 – 10.00 uur
IJsselkade 8
De deur is open vanaf 08.45 uur – entree is gratis
tip: neem een kussentje mee als je niet van harde stoelen houdt. Wil je niet op een stoel zitten dan kun je ook je eigen meditatie kussen meenemen. Je mag altijd tussendoor weggaan als je het niet volhoudt of naar het toilet moet.

Ik bied de gelegenheid in Hart van Zutphen om elke dinsdagochtend een uur lang in stilte samen te mediteren.

Er wordt geen geleide meditatie gegeven. Ervaring met mediteren is niet vereist. Het gaat erom in stilte bij elkaar te zitten en de groepsenergie zijn werk te laten doen. Samen mediteren versterkt jezelf en de ander.

Ik heb met deze meditatie geen andere bedoeling dan de hartsenergie te laten stromen en door de kosmos te laten gebruiken.

Verder is het zo dat ik start met in stilte mediteren omdat het kan. Mocht het in de loop van de tijd blijken dat er meer behoefte is aan muziek of geleide meditatie dan kan het eventueel veranderen.

wat doe ik in stilte?
ik zit, voel mijn lichaam en houd mijn gedachten buiten. Gedachten komen gewoon op en zodra ik mij bewust ben van een gedachte dan stop ik deze en ben weer zonder gedachte, dan dient zich weer een gedachte aan en op het moment dat ik mij er bewust van wordt stop ik die weer …….en zo verder, totdat je steeds langere tijden van gedachteloosheid hebt. In die stilte ben je.

Nisergadatta: I am that

Leuk als je komt.
Liesbeth