Meditatie

Ik bied de gelegenheid in Hart van Zutphen om elke dinsdagochtend een uur lang in stilte samen te mediteren van 9.00 – 10.00 uur
IJsselkade 8
De deur is open vanaf 08.45 uur – entree is gratis
tip: er zijn stoelen aanwezig maar als je niet van harde stoelen houdt kun je een kussentje meenemen of je eigen meditatie kussen. Je mag altijd tussendoor bewegen /opstaan of naar het toilet moet. In stilte samen mediteren betekent niet stil moeten zitten.

Er wordt geen geleide meditatie gegeven. Ervaring met mediteren is niet vereist. Het gaat erom in stilte bij elkaar te zitten en de groepsenergie zijn werk te laten doen. Samen mediteren versterkt jezelf en de ander. Ik heb met deze meditatie geen andere bedoeling dan de hartsenergie te laten stromen en door de kosmos te laten gebruiken.

wat doe je in stilte?
je zit, voelt je lichaam en houdt je gedachten buiten. Gedachten komen gewoon op en zodra jij je bewust bent van een gedachte dan stop je deze en ben je weer zonder gedachte, dan dient zich weer een gedachte aan ……en zo verder, totdat je steeds langere tijden van gedachteloosheid hebt. In die stilte ben je.

De Indiase schrijver Nisergadatta schrijft hierover op een grappige manier in zijn boek ‘I am that’

Leuk als je komt. Kun je niet op dinsdag dan zijn er nog andere mogelijkheden in Zutphen via stadsverlichting.

Liesbeth