Een Holistische Benadering tot Welzijn Deel 2: Materie, Energie en Welzijn

Praktijk Holistica Blog www.praktijkholistica.nl

In deel 1 hebben we de anatomie van de energie lichamen besproken en wat dit voor je gezondheid en welzijn betekent, alsook wat een onbalans in elk van deze betekent voor je gezondheid. In deel 2 bespreken we het bewijzen vanuit het onderzoek naar de interacties tussen materie, energie en welzijn.

 

Hypnose Praktijk Holistica Blog - Een Holistische Benadering tot Welzijn Deel 2: Materie, Energie en Welzijn

Hoewel niet normaal weg zo esoterisch in haar aanpak, zijn er toch een toenemend aantal wetenschappelijke studies die beginnen om deze verbinding, dit samenspel tussen energie en materie, te verkennen waar de interacties tussen de rol van de waarnemer, energie, spiritualiteit, emoties, trillingen, en materie (d.w.z. het fysiek lichaam) ernstig wordt onderzocht (meer informatie vindt je hier, hier en hier). De kwantumfysica en ons begrip van het universum heeft een heel andere manier van kijken naar de wereld opengesteld waardoor het een geaccepteerd feit is dat alles uit energie bestaat (zie een gedetailleerde uitleg hier). En niet alleen is alles energie, alles werkt ook op elkaar in, beïnvloed, belemmert en engageren elkaar met betrekking tot werkstoffen, genezing en gezondheid.  Sommige studies suggereren zelfs dat (allotropische) geneesmiddelen en onderzoeken door de rol van de waarnemer ziekte induceren als gevolg van de heersende opvattingen en standpunten van de onderzoekers (zie deze artikels voor een gedetailleerde uitleg).

 

Maar, ondanks deze steeds toenemende bewijsstukken dat niet alleen het lichaam betrokken is bij de ontwikkeling, beheer en genezing van ziekte, dié kennis voor het grootste deel, genegeerd wordt door orthodoxe allotropische geneeskunde in hun klinische studies zowel als bij de ontwikkeling van een behandelingsplan. In sommige gevallen wordt de effectiviteit en de waarde van deze alternatieve en holistische vormen van energie genezing zelfs aangeprezen als onveilig of niet meer dan een geld-maken “scam” is (voor een voorbeeld zien). Dit, ondanks de wetenschappelijke, zo genaamde “peer-reviewed” studies die een aantoonbare en zeer specifieke, zeer duidelijke verbinding tussen lichaam, geest en ziel maken, waardoor een onbalans in maar één van deze elementen van de mens, kan leiden tot ziekte in het fysiek lichaam. En toch, de orthodoxe benaderingen van ziekte management en gezondheid ziet steeds niet een van deze therapieën als levensvatbare, complementaire vormen van behandeling en blijven de niet-fysieke elementen van de mens volledig negeren bij het opstellen van een behandelingsplan. Zou het niet veel verstandiger zijn om een benadering van gezondheid en welzijn te hebben die op een holistische wijze daarna kijken? Zou het niet veel effectiever zijn om – vooral bij terminal, levensbedreigend en complexe ziekten zoals kanker en hart-en-vaatziekten – op alle niveaus te behandelen, waarbij de spirituele, mentale, emotionele en fysieke aspecten van het individu ook wordt beschouwd, behandeld en genezen? En is het niet goedkoper om de ziekte in de eerste plaats te voorkomen door een balans te bewerkstellig met een optimale toestand van homeostase binnen dit lichaam-emotie-geest-ziel-systeem met het oog om een permanente staat van welzijn en gezondheid te creëren? 

 

In deel 3 a en deel 3 b worden de verbinding tussen emoties en de ontwikkeling van de ziekte besproken, terwijl in deel 4 is hoe een holistische benadering kan helpen bij het beheer en het herstel na ziekte besproken. In deel 5 worden de therapieën kortom besproken.Over Mij

Ik ben Lieze Boshoff, Transpersoonljke- en hypnotherapeut, en eigenaar van Praktijk Holistica. Ik behaalde een Bachelor in de Klinische Psychologie en een Master's in Neuropsychologie. Ik ben ook getraind in Diagnose en Interventie voor Klinische Psychologie, ontwikkelingsmodellen, hypnotherapie (Master), Reiki II, aromatherapie en reflexologie. U kunt meer hier over mij lezen.

 

Nadat ik mijn studie heb afgerond, werkte ik als promovendus en docent aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar, door middel van een reeks van gebeurtenissen en ervaringen, ik mijn eerste liefde herontdekt - om mensen te helpen op de mentale, fysieke en spirituele niveau en dus echte en blijvende genezing en welzijn binnen het individu tot stand te brengen. Ik zeg herontdekt, omdat, zelfs als een eerstejaars student toen ik de pijnlijke reis van herstel van kanker die mijn moeder door ging ervaren, wou ik mijn eigen holistische genezing en welzijn praktijk starten, die gespecialiseerd in holistische en complementaire behandelingen die specifiek gericht zijn voor kankerpatiënten. Daarom heb ik besloten om eindelijk mijn dromen, mijn intuïtie en mijn hart na te streven, en zo werd Praktijk Holistica geboren.Abonneer je op de Praktijk Holistica Blog Nieuwsbrief

* indicates required

Disclaimer:  This is a personal weblog. The opinions expressed here represent my own and not necessarily those of Praktijk Holistica. n addition, my thoughts and opinions change from time to time…I consider this a necessary consequence of having an open mind. This weblog is intended to provide a semi-permanent point in time, a snapshot and manifestation of the various opinions, thoughts, feelings and interpretations of experiences that are running around my brain at any given moment in time.  As such, any thoughts and opinions expressed within older posts may not be the same, nor maybe even similar, to those I may hold today. Oh, and by the way, I am not sponsored or paid by anyone for anything on here.