Herschrijven van Negatieve Emoties + Infographic

Praktijk Holistica Blog www.praktijkholistica.nl

We zijn allemaal overspoeld met de boodschap dat emotionele trauma's en de vaak gerelateerd neerwaartse spiraal van negatieve gedachten en emoties die daarmee gepaard gaan, slecht is voor je fysieke, emotionele en geestelijke gezondheid. Het leidt tot alles van depressie en burn-out tot verhoogde bloeddruk, bijnier vermoeidheid en een hele hoop gerelateerde ziekten.

 

Rol van emotionele trauma uitgedrukt stress, vrees en angst bij de ontwikkeling van chronische ziekten

Emotionele trauma's wordt vaak uitgedrukt als stress, vrees en angst. Emotionele trauma's veroorzaakt een soortgelijke “vecht-of-vlucht” reactie in het lichaam als dat van een levensbedreigende stressor die voort komt uit onze natuurlijke reactie op vermeende gevaar of stress. Geweldige fijn mechanisme als we nog steeds aan het zwerven waren door de savannes en er is de mogelijkheid van een dreigende wild beest op de loer achter elke struik. Echter, in onze moderne samenleving waar dat soort fysiek gevaar geneigd is om beperkt te zijn, kan dit mechanisme problematisch worden. Wanneer de hersenen een bedreiging waarnemen, veroorzaakt de hersenen (zoals hierboven beschreven) een cascade van neurotransmitters, chemische stoffen en hormonen die veranderingen in het lichaam op te wekken ter voorbereiding voor of vluchten of vechten. Helaas, het lichaam is niet zo goed in het onderscheiden tussen iets als jouw huis dat in brand staat, of een constant gevoel van onbehagen, vreest of angst. Daarom, wanneer emotionele trauma's niet worden verwerkt en genezen, blijft het lichaam in deze "aan" positie, en begint daardoor te lijden. Op de lange termijn, zorgt deze voortdurende staat van opwinding ervoor dat het immuunsysteem van het lichaam een type "kortsluiting" ervaart.

 

 

Korte termijn strategieën voor het omgaan met negatieve gedachten en emoties

 

Er zijn een paar dingen die je kunt doen dat helpt bij het stoppen van die neerwaartse spiraal van de vecht-of-vluchtreacties en helpen om stress, vrees en angst te verminderen. Één manier is om de negatieve gedachten en emoties te herschrijven in iets meer positief. Beneden is een spiekbriefje die je laten zien hoe je dat ook te doen.

 

Herschrijven van Negatieve Emoties + Infographic - Praktijk Holistica Blog


Over Mij

Ik ben Lieze Boshoff, Transpersoonljke- en hypnotherapeut, en eigenaar van Praktijk Holistica. Ik behaalde een Bachelor in de Klinische Psychologie en een Master's in Neuropsychologie. Ik ben ook getraind in Diagnose en Interventie voor Klinische Psychologie, ontwikkelingsmodellen, hypnotherapie (Master), Reiki II, aromatherapie en reflexologie. U kunt meer hier over mij lezen.

 

Nadat ik mijn studie heb afgerond, werkte ik als promovendus en docent aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar, door middel van een reeks van gebeurtenissen en ervaringen, ik mijn eerste liefde herontdekt - om mensen te helpen op de mentale, fysieke en spirituele niveau en dus echte en blijvende genezing en welzijn binnen het individu tot stand te brengen. Ik zeg herontdekt, omdat, zelfs als een eerstejaars student toen ik de pijnlijke reis van herstel van kanker die mijn moeder door ging ervaren, wou ik mijn eigen holistische genezing en welzijn praktijk starten, die gespecialiseerd in holistische en complementaire behandelingen die specifiek gericht zijn voor kankerpatiënten. Daarom heb ik besloten om eindelijk mijn dromen, mijn intuïtie en mijn hart na te streven, en zo werd Praktijk Holistica geboren.Abonneer je op de Praktijk Holistica Blog Nieuwsbrief

* indicates required

Disclaimer:  This is a personal weblog. The opinions expressed here represent my own and not necessarily those of Praktijk Holistica. n addition, my thoughts and opinions change from time to time…I consider this a necessary consequence of having an open mind. This weblog is intended to provide a semi-permanent point in time, a snapshot and manifestation of the various opinions, thoughts, feelings and interpretations of experiences that are running around my brain at any given moment in time.  As such, any thoughts and opinions expressed within older posts may not be the same, nor maybe even similar, to those I may hold today. Oh, and by the way, I am not sponsored or paid by anyone for anything on here.